Kapitaalinjectie voor factuurverwerker Cevinio

Dit artikel delen:
Rekening online betalen

De Rotterdamse startup Cevinio heeft een investering van 4,5 miljoen euro opgehaald bij Endeit Capital en CNBB Venture Partners. Cevinio, voorheen bekend als Invoiceblox, kan hierdoor zijn internationale groei versnellen. Ook komt meer geld beschikbaar voor de ontwikkeling van slimmere algoritmes voor factuurverwerking.

Voor bedrijven is het noodzakelijk om hun invoice-to-pay-systemen te blijven verbeteren tijdens de snel toenemende digitalisering van werkprocessen, meent de onderneming. Cevinio gebruikt wat ze noemen 'de derde generatie artificial intelligence' voor de automatisering van overbodige stappen in het crediteuren-verwerkingsproces. Dit helpt bedrijven hun facturen sneller te verwerken, waar ze leveranciers sneller kunnen uitbetalen.

De algoritmes die de startup ontwikkelde, koppelen onder meer touchless inkomende facturen aan inkooporders, voeren automatisch controles uit en boeken de facturen in. Gecombineerd met verbeterde compliance en controleerbaarheid, verloopt het factuurproces binnen multinationale ondernemingen twee tot vijf keer zo snel. Andere voordelen zijn de korte uitroltijd. Het slimme systeem werkt samen met bestaande systemen als SAP en Oracle. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-21T13:27:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.