Yoast Seo krijgt minderheidsbelang in WordProof

Dit artikel delen:
Nepnieuws

Yoast Seo neemt een minderheidsbelang in de Amsterdamse startup WordProof. Hoe groot het belang is en hoeveel hiervoor is betaald, wordt niet bekendgemaakt. Dankzij de investering krijgt WordProof toegang tot meer dan tien miljoen actieve gebruikers van de WordPress seo-plugin Yoast.

WordProof-oprichter Sebastiaan van der Lans wil met blockchaintechnologie nepnieuws, fraude en privacyproblemen bestrijden. 'Wij bouwen aan een universeel Timestamp Ecosysteem. Een wereldwijde standaard waarmee het mogelijk wordt de betrouwbaarheid van de inhoud op internet te controleren.'

De Persgroep Media (DPG) zette als eerste Nederlandse uitgever de timestamp-technologie in voor de titel In de buurt. WordProof wil met grote uitgeverijen en webshops wereldwijd aan de slag om hun content te beschermen.

Met de strategische samenwerking met Yoast Seo kan de startup naar eigen zeggen een belangrijke stap zetten naar de verdere ontwikkeling van het Timestamp Ecosysteem van WordProof om het internet met inzet van blockchain veiliger te maken. Idee hierachter is dat door tijdstempels te plaatsen, de echtheid van een bericht is na te gaan. Op dit moment is er al een WordPress-plugin waarmee een derde van de websites wereldwijd al toegang heeft tot het WordProof Timestamp Ecosysteem. Daarnaast kunnen gebruikers ook zelf documenten en bestanden voorzien van tijdstempels met een losse tool en is er een revisie-tool beschikbaar.

Tijdsstempels combineren met seo

De vergaande samenwerking met Yoast helpt volgens WordProof om nepnieuws en fraude op het internet tegen te gaan door het timestampen van inhoud op het internet te combineren met zoekmachine-optimalisatie. ‘Met Joost de Valk, oprichter van Yoast, aan boord hebben we de juiste expertise in huis gehaald om in de nabije toekomst een universele timestamp-standaard te ontwikkelen, waardoor zoekmachines websites op de beste manier kunnen indexeren’, aldus WordProof-oprichter Sebastiaan van der Lans.

Met de tijdstempels kan ook plagiaat worden tegengegaan, aldus De Valk. ‘Vanuit het oogpunt van uitgevers is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat jij de eerste bent die een stuk heeft gepubliceerd, waardoor onomstotelijk vaststaat dat jij de auteur bent. WordProof zet daarmee grote stappen vooruit voor zowel social sharing sites als zoekmachine.’

Afgelopen weken maakte WordProof al bekend een stimuleringssubsidie te hebben gekregen van Block.one van vijftig duizend dollar (zo'n 42.000 euro) en een lening van het Innovatiefonds Noord-Holland van 275.000 euro. Ook won de onderneming eind juni een Europese blockchain-wedstrijd en ontving het hiervoor een miljoen euro prijzengeld vanuit de Europese Commissie.

WordProof

Voor WordPress, waarmee bijna veertig procent van alle websites wereldwijd is gebouwd, is er al een WordProof-timestamp-plugin beschikbaar. Makers van eigen werk die bescherming zoeken kunnen wordproof.io gebruiken. WordProof is opgericht in 2019 door Sebastiaan van der Lans vanuit webbureau Van Ons, samen met angel investor en partner Frank van Dalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-31T15:11:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.