PMV stopt 1,2 miljoen in legal tech-bedrijf Corporify

Dit artikel delen:

De Participatiemaatschappij Vlaanderen injecteert 1,2 miljoen euro in de Brusselse legal tech-startup Corporify via een converteerbare lening. Het geld moet verdere groei in de Benelux mogelijk maken, maar ook andere Europese markten helpen aanboren.

Corporify werd vier jaar geleden opgericht door Maarten Poulussen, een voormalig vennootschapsadvocaat en software engineer, en saas-specialist Andy Kellens. Hun platform heeft als doel het juridische beheer van bedrijven te vereenvoudigen en stroomlijnen. Ze mikken daarbij op juridische afdelingen van bedrijven, investeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en (fiscale) adviesbureaus. De software automatiseert tijdrovende juridische processen en fungeert tegelijk als portaal om veilig gegevens en documenten te delen met bestuurders, investeerders, cfo’s of andere collega’s binnen het bedrijf.

Met Corporify kunnen gebruikers bijvoorbeeld aandeelhoudersstructuren overzichtelijk opstellen via digitale aandelenregisters, maar ook juridische documenten en contracten bijhouden en efficiënt doorzoeken. Tegelijk stuurt het systeem herinneringen om geen belangrijke deadlines te missen. Maar vooral het automatiseren van routineklussen zoals uitnodigingen en volmachten voor allerhande vergaderingen opstellen, is een troef, zeggen de makers.

Momenteel is de onderneming enkel in België en Nederland actief en wist daar klanten als Burger King, Deloitte Legal, Buysse & Partners, House of HR en Loyens & Loeff te verleiden. Met de bijkomende financiering wil het management inspelen op interesse uit andere Europese landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-05T09:39:00.000Z Frederic Petitjean