WeTransfer maakt werk van beursgang

Dit artikel delen:

WeTransfer bereidt een notering voor op de beurs van Amsterdam. Dat meldt Sky News. In 2018 waren er ook geruchten over een nakende beursgang van de van oorsprong Nederlandse bestandenverstuurder.

WeTransfer zou de plannen voor de beursgang bespreken met verschillende banken die de operatie moeten begeleiden. Het bedrijf, dat zo’n zestig miljoen gebruikers per maand anderhalf miljard bestanden ziet versturen, zag het levenslicht in 2009 en groeide uit de schoot van een marketingbureau met een eigen tool voor het versturen van grote videobestanden. Daaruit vloeide het idee voor WeTransfer voort. 

WeTransfer is naar eigen zeggen sinds 2013 winstgevend en kon de voorbije maanden profiteren van de thuiswerkrage tijdens de coronacrisis. Een paar jaar geleden gaf het bedrijf aan dat het naar de beurs wilde gaan, onder meer om vroege investeerders de kans te geven om te cashen.

WeTransfer is niet het enige Nederlandse bedrijf dat een beursgang aan het opzetten is. Ook e-commerce-specialist CM.com en reparatiebedrijf Fixers trokken dit jaar naar de beurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-06T11:02:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.