Pandora Intelligence scoort 3 miljoen euro voor groei

Dit artikel delen:

De Nederlandse startup Pandora Intelligence, ontwikkelaar van een datagestuurd scenarioplatform, haalt drie miljoen euro aan financiering op. De startup uit Leusden wil hiermee internationaal groeien in het veiligheidsdomein en uitbreiden naar de financiële sector.

Het platform van Pandora Intelligence maakt beveiligingsrisico's inzichtelijk door met de inzet van data science informatie uit realtime-databronnen te filteren. Hiermee voorspelt het onder andere de kans op ongewenste activiteiten. Dat doet het bedrijf uit Leusden voor politie, ministeries van Defensie en Justitie, veiligheidsregio's en inlichtingendiensten. Daarnaast rekent het luchtvaartmaatschappijen, logistieke diensten en vrachtvervoersorganisaties tot zijn klantenbestand.

De startup haalt nu drie miljoen euro aan financiering op tijdens een investeringsronde die door het Britse Heligan Partners werd geleid. Het geld maakt de weg vrij om bestaande activiteiten op het gebied van criminaliteit en veiligheid te laten groeien op Europees niveau. Daarnaast wendt het bedrijf het kapitaal aan om uit te breiden naar aangrenzende markten. Pandora Intelligence ziet vooral potentieel in de banksector en dan met name voor het know-your-customer-proces.

Pandora Intelligence is opgericht door Peter de Kock en Peter Rakké. In 2017 stapte Brooklyn Ventures aan boord en werd Ard Jol benoemd tot algemeen directeur. De startup heeft zo’n dertig medewerkers in dienst in Nederland en Argentinië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-14T09:11:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.