Deze startups spekken deze maand de bankrekening

Dit artikel delen:

Jogo, Delft Circuits, Student Power, InfinitSpace, Mibo en Swipeguide. Deze zes Nederlandse startups haalden deze maand financiering op om hun bedrijf verder te laten groeien. De één zet in op productontwikkeling, terwijl de ander talent wil aantrekken. Ook is er geld opgehaald om partnerships aan te gaan. Computable zet een aantal investeringen op een rijtje.

Jogo, opgericht in 2020, heeft een data-driven platform gecreëerd waarmee voetbalclubs en -trainers inzichten krijgen in de prestaties van jeugdspelers. De startup uit Amstelveen haalt tijdens een nieuwe seed-financieringsronde twee miljoen euro op bij privé-investeerders. Dit geld wordt gebruikt om het team te versterken en om internationaal strategische partnerships aan te gaan.

Delft Circuits ontwerpt en produceert i/o-oplossingen voor cryogene omgevingen waarin quantumsystemen opereren. Het bedrijf, opgericht in 2017, haalt een niet nader genoemde geldbedrag op bij High-Tech Gründerfonds (HTGF), Scholt Group, en QuVest Capital. Hiermee wil de startup de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het bedrijf. De focus ligt op het opschalen en industrialiseren van de fabriek en het team.

Ook Student Power, opgericht in 2019, kan rekenen op nieuw kapitaal dat afkomstig is acht private investeerders. De startup biedt een platform dat studenten koppelt aan werkgevers voor stages, startersbanen, parttime werk en traineeships. Er is geen tussenpersoon bij de bemiddeling tussen beide partijen.

InfinitSpace uit Amsterdam haalt tijdens een investeringsronde één miljoen euro op. Die tech-startup biedt flexibele kantoorruimte aan in een white-label-oplossing voor vastgoedeigenaren. Er wordt een beroep op het kapitaal gedaan om het bedrijf op te schalen in de kernmarkten Duitsland, Israël, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Ook videochatplatform Mibo haalt één miljoen euro op bij investeerders Peak Capital en techbureau Q42. De startup uit Amsterdam is opgericht in 2020 en gebruikt dit geld voor de groei van het team, de uitbreiding van het platform, en een versnelling van internationale groei.

Swipeguide rekent op vijf miljoen euro aan kapitaal. Dit is opgehaald bij (inter)nationale venture capitalists, te weten: Speedinvest, CapitalT, Plug and Play Ventures en de bestaande investeerders Newion en Brumbucks. De startup, opgericht in 2016, biedt intelligente werkinstructies en procedures aan via augmented apps. Dit met het doel om de productiviteit op de werkvloer te verbeteren. Met het geld wil het bedrijf het personeelsbestand verdubbelen tot vijftig man.

Tot slot ontvangt Dusk Network via het Dusk Grants Program een beurs van vijf miljoen dollar. Met dit miljoenenfonds trekt de Amsterdamse scale-up ontwikkelaars aan voor zijn productontwikkeling. Het bedrijf, opgericht in 2018, levert privacy-technologie voor de blockchain en richt zich hierbij op financiële instellingen.

Recordbedrag aan investeringen

Uit de Venture Pulse van KPMG blijkt dat de investeringen in Nederlandse startups in het eerste kwartaal van dit jaar tot een recordhoogte zijn gestegen. In die periode werd bijna 860 miljoen dollar in Nederlandse ondernemingen geïnvesteerd. Dat is bijna 90 procent meer dan het bedrag van 454 miljoen dollar in de laatste drie maanden van 2020. Opvallende investeringen waren die in zonneauto-ontwikkelaar Lightyear (veertig miljoen dollar), online supermarkt Crisp (dertig miljoen dollar) en aanbieder van gedeelde elektrische scooters Felyx (24 miljoen dollar).

Wereldwijd gezien werd in het eerste kwartaal van dit jaar ook een recordbedrag aan startupinvesteringen genoteerd van 126,6 miljard dollar. Dat is bijna 30 procent meer dan het bedrag van 98,2 miljard dollar in de laatste drie maanden van 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-22T09:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.