She Launches helpt studentes met start techbedrijf

Dit artikel delen:

Nederland krijgt een platform dat ondernemende vrouwen gaat helpen om een techbedrijf op te zetten. Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaan de startups Golden Egg Check en Serious VR het platform She Launches ontwikkelen. De primaire doelgroep bestaat uit master- en PhD-studentes.

De twee startups wonnen een wedstrijd die door het ministerie was uitgeschreven. Daarbij werden de ondernemers opgeroepen te komen met een innovatieve oplossing om meer vrouwen te laten kiezen voor het tech-ondernemerschap. Onlangs ontvingen ze 25.000 euro om hun initiatieven de komende maanden verder uit te werken.

Het is de bedoeling dat deelnemers een online-programma volgen van acht tot tien weken. Daarin werken ze met ervaren ondernemers en investeerders aan hun businesscase, ondernemersvaardigheden en een bedrijfsplan. Vervolgens kunnen ze zich verder ontwikkelen binnen bestaande broedplaatsen voor ondernemers. Het uitgewerkte platform wordt eind dit jaar verwacht. Als She Launches succesvol is, volgt mogelijk een tweede opdracht van 50.000 euro. Daarmee is het initiatief bijvoorbeeld uit te breiden naar een grotere doelgroep. 

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): ‘Onze toekomstige banen en inkomsten zijn voor een groot deel afhankelijk van nieuwe techbedrijven. Op dit moment zijn vrouwen fors ondervertegenwoordigd in de techniek, én ook onder oprichters van startups. Ik hoop dat het platform She Launches meer vindingrijke vrouwen helpt om van een goed idee een bloeiend bedrijf te maken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-25T11:12:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.