Startup Remote haalt 150 miljoen dollar op

Aannemen van werkers op afstand wordt simpel

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

Remote, mede opgericht door ex-GitLab software-ontwikkelaar Job van der Voort, heeft 150 miljoen dollar opgehaald voor een verdere expansie. De amper 2,5 jaar bestaande Amerikaans-Nederlandse startup wordt daarmee gewaardeerd op meer dan één miljard dollar.

Het mede in Amsterdam gevestigde Remote helpt (it-)bedrijven medewerkers op afstand te laten werken. Het wordt klanten zo gemakkelijk mogelijk gemaakt wereldwijd het beste talent aan te nemen. Remote faciliteert de betalingen en het beheer. Al deze rompslomp wordt uit handen genomen. De software zorgt voor internationale salarisverwerking, handelt de belastingen af en houdt rekening met plaatselijke wetten en regels (compliance). Momenteel gebeurt dat al in tientallen landen.

Remote wil de nieuwe middelen uit de Series B-financieringsronde aanwenden om het bedrijven nog gemakkelijker te maken overal ter wereld talenten aan te nemen. Van der Voort streeft ernaar eind dit jaar in tachtig landen actief zijn, Nu zijn dat er vijftig. Sinds november 2010 zijn 32 nieuwe landen toegevoegd. In die maand hengelden Van der Voort en zijn Portugese zakenpartner Marcelo Lebre 46 miljoen dollar aan groeikapitaal binnen. 

Behalve dat in tientallen landen juridische entiteiten werden geopend, wist Remote haar gebruikersbestand in slechts acht maanden te vertienvoudigen. Het eigen personeelsbestand groeide in die periode van vijftig naar meer dan 220 mensen in 47 landen. Van der Voort en zijn team hebben het tempo er dus goed in zitten.

Gitlab

Van der Voort zegt de enige partij op dit gebied te zijn die de infrastructuur 100 procent in eigendom heeft. Zijn filosofie laat geen snelkoppelingen toe zodat Remote nooit van derden afhankelijk is.

Tegelijk met de nieuwe financiering kondigt Van der Voort de eerste 'global employee api'. Uitzend- en  payroll-dienstverleners kunnen daarmee Remote’s verticaal geïntegreerde wereldwijde ‘employment structure’ in hun eigen producten en platforms inpassen. 

Zo gaat bijvoorbeeld Rippling, een platform voor hr- en it-producten, Remote’s api (application programming interface) gebruiken voor het onboarden van de internationale werknemers van klanten. Dit gebeurt volledig in overeenstemming met de internationale en lokale wetgeving. De api helpt de Rippling-klanten ook om de binnenlandse en internationale salarisadministratie te consolideren. 

Verder gaat Remote samenwerken met Greenhouse, een systeem voor het volgen van sollicitanten en werving-software. 

Sid Sijbrandij, medeoprichter van het opensourceplatform Gitlab, behoort tot de grotere investeerders in Remote. Deze nieuwe investeringsronde werd geleid door Accel met deelname van bestaande investeerders als Sequoia, Index Ventures en Two Sigma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-20T10:52:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.