Investeerders geloven in fintech-startup Sprinque

Dit artikel delen:

V.l.n.r.: Manoj Tutika, Juan Espinosa en Mark Holleman van Sprinque. Foto: Jimmy on the Run Studio.

De in Amsterdam gevestigde fintech-startup Sprinque heeft 1,7 miljoen euro opgehaald bij de investeringsfondsen VC Volta Ventures (Nederlands) en Force Over Mass (Brits) en een aantal private investeerders waaronder Gaston Aussems, voormalig directeur van betalingsverwerker Mollie. Sprinque, pas een halfjaar oud, levert een software-as-a-service-betaaloplossing voor zakelijke transacties online.

Volgens Sprinque mist de zakelijke markt goede oplossingen voor gestroomlijnde betaalprocessen online, zoals die in de consumentenwereld al wel bestaan. Het bedrijf heeft daarom een digitale infrastructuur gebouwd om het afrekenen van zakelijke transacties net zo soepel te laten verlopen als een bestelling bij een webshop voor consumenten.

'Er zijn nu meer dan driehonderd b2b-marktplaatsen in Europa en het merendeel daarvan is in de afgelopen vijf jaar opgericht. Maar als het aankomt op b2b-betalingen, vindt het leeuwendeel nog steeds offline plaats. Bij Sprinque willen we handelaren helpen met een klantvriendelijke checkout-infrastructuur voor digitale b2b-handel', aldus directeur Juan Espinosa (ex-Messagebird).

Espinosa heeft Sprinque opgericht samen met Manoj Tutika (techdirecteur) en Mark Holleman (productdirecteur). Zij hebben elkaar ontmoet bij het angel-investeringsplatform Antler die de startup ook van beginnend kapitaal voorzag. Nu is daar 1,7 miljoen aan investeringsgeld bijgekomen voor onder andere product-uitbreidingen en het aansluiten van klanten op het betaalplatform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-13T11:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.