Kapitaalinjectie voor digitale expediteur ChainCargo

Dit artikel delen:
fintech

Digitale expediteur ChainCargo haalt in een nieuwe investeringsronde 1,75 miljoen euro op. Daarmee komt het totaal aan groeigeld op drie miljoen euro. De startup uit Eindhoven gebruikt het kapitaal voor doorontwikkeling van digitale tools en een versnelde groei. Dit jaar wordt een vervijfvoudiging van de omzet verwacht.

ChainCargo ontwikkelt software waarmee klanten in een handomdraai hun transport kunnen regelen. Met digitalisering en automatisering wil het jonge bedrijf meer transparantie scheppen in de doorgaans vrij ondoorzichtige markt voor wegtransport. Door exact te weten waar de beschikbare capaciteit zich bevindt, worden goederen efficiënter vervoerd. Dit kan door verladers te matchen aan chauffeurs die al onderweg zijn.

Het optimaal benutten van bestaande transportbewegingen in Europa wordt de komende jaren belangrijk, zo verwacht de startup. Door de exorbitante tarieven voor het vervoer in zeecontainers kiezen bedrijven ervoor hun productie naar Europa te verplaatsen. Dat legt extra druk op het wegtransport. ‘Wij hebben de oplossing om die druk te verlichten', legt medeoprichter Giovanni Gubbels uit. ‘Via ons systeem kunnen verladers hun wegtransport efficiënt organiseren en het zoekproces naar nieuwe partners overslaan.’ Communicatie met verschillende vervoerders gebeurt op een centrale plek, het systeem van ChainCargo.

Het extra groeigeld is afkomstig van BOM Brabant Ventures en twee particuliere investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-01T11:11:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.