Landbouworganisaties stappen in sensorstartup Farm21

Dit artikel delen:

De Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) en CAV Agrotheek nemen een belang in Farm21. Dit is een startup uit Amsterdam die met sensortechnologie datagedreven landbouwtoepassingen ontwikkelt. CZAV en CAV Agrotheek hebben aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor deze aandelentransactie.

CZAV is een agrarische coöperatie met ruim drieduizend aangesloten producenten van landbouwproducten in de sectoren akkerbouw, fruitteelt, vollegrondgroententeelt, veehouderij, bloembollenteelt en biologische landbouw.

CAV Agrotheek is een toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, (gras)zaden, veevoeders en producent en leverancier van bollen- en boomkluitnetten en bindelastiek in de agrarische sector.

Beide organisaties steken samen 1,2 miljoen euro in de agritech-startup Farm21, een ontwikkelaar en leverancier van sensoren. Zij willen met deze investering de ontwikkeling van een dataplatform bewerkstelligen. Op dit platform worden teelt-gerelateerde datastromen samengebracht met kennis en ervaring uit de praktijk. Deze mix vormt de basis voor het geven van adviezen over hoe boeren hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren en inspelen op het veranderende landbouwklimaat. 

Met het extra kapitaal wil Farm21 zijn sensoren en precisielandbouwsoftware doorontwikkelen. Het bedrijf laat zich bijstaan door een samenwerkingsverband van teeltadviseurs, telers en software-experts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-24T14:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.