Aantal vrouwelijke starters in ict en media neemt toe

Dit artikel delen:

Het aandeel van vrouwelijke starters in ict en media is vorig jaar met 5,8 procent gestegen vergeleken met 2010. Dit ligt in lijn met de algemene trend dat het aandeel vrouwen dat een eigen bedrijf begint, toeneemt.

Dit blijkt uit het jaaroverzicht Bedrijvendynamiek 2021 dat de Kamer van Koophandel heeft samengesteld. Traditioneel is het aandeel vrouwelijke starters in de ict en media laag. In 2021 lag dit percentage op minder dan twintig procent. Alleen in de logistiek, bouw en de sector energie, water en milieu liggen deze percentages nog lager. En dat terwijl de verdeling starters naar geslacht over het totaal 39/61 is. In de persoonlijke dienstverlening en gezondheid domineren de vrouwen sterk.

Het aantal bedrijven in Nederland is vorig jaar met 120.521 toegenomen tot 2.199.387, een stijging van zes procent. Vooral het aantal fulltime zzp'ers nam toe. Ook bij de gevestigde ondernemers is een groei waarneembaar van het aantal vrouwen. Aan het eind van het jaar was het aandeel vrouwelijke ondernemers 37 procent. De gemiddelde leeftijd van starters is 34 jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-01T11:25:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.