Utrechtse aanbestedingstool voorkomt verspilling

Dit artikel delen:

Altura lanceert een nieuwe generatie data-gedreven tool voor aanbestedingen. De big-data-startup uit Utrecht wil hiermee inefficiënte of kortzichtige inkooppraktijken tegengaan. De verspilling op dit gebied is enorm groot.

De nieuwe tool combineert de grootste inkoopdatabases van de Benelux, in een constant geüpdatet platform met machine learning en vooruitstrevende softwareontwikkelingen. Altura heeft iedere stap van het aanbestedingsproces geoptimaliseerd: van het vinden en schrijven, tot het analyseren van de offerte.

De ‘bid suite’ laat gebruikers efficiënt samenwerken en inzicht krijgen in hun bestaande data. De software draagt bij aan een  betere strategische besluitvorming. Dat wil zeggen het toewijzen van middelen, het vaststellen van prijzen en het selecteren van interessante offertes die opvolging behoeven.

Verfrissende kijk

"Het geeft de inschrijver inzichten die anders onontdekt zouden blijven"

'Het product draait om het combineren van jouw eigen historische data met de big data uit onze uitgebreide database’, legt oprichter Matthijs Huiskamp uit. ‘Aanbesteden is een complex proces en gebruikmaken van de informatie, die dagelijks gegenereerd wordt, geeft de inschrijver inzichten die anders onontdekt zouden blijven.’

De startup haalde vorig jaar een eerste investering op. Inmiddels worden tweehonderd bedrijven geholpen bij hun aanbestedingsstrategie. Volgens Arjan van Leest, oprichter van de consultancy House of Tenders, biedt deze bidtool een verfrissende kijk op het inschrijven op aanbestedingen. ‘Iedere stap van het proces is geoptimaliseerd tot in het kleinste detail, van het organiseren van het voorstel en het besparen van tijd door routine taken te automatiseren tot het analyseren van de kostenverdeling van specifieke eenheden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het proces van aanbesteding is per definitie een inefficiënt proces van verkrijging doordat relatief simpele dingen complex gemaakt worden met idee van een regulering van de markt. Zo kent het vervangen van de koffiezetapparaten bij een lokale overheid een proces van verwerving waar 7 juristen voor nodig zijn en één monteur. En de uiteindelijke spekkoper in het hele spel is de leverancier van de koffie. Of in dit geval de handelaar in data die op Lauriergracht nummer 37 woont;-)

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-23T16:07:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.