70 miljoen voor recruitmentplatform TestGorilla

Amsterdamse startup maakt cv overbodig

Dit artikel delen:
Starter

De Amsterdamse startup TestGorilla heeft 70 miljoen dollar groeigeld opgehaald voor doorontwikkeling van zijn software. Het nog maar twee jaar bestaande bedrijf heeft een platform gebouwd om kandidaten voor vacatures te screenen op basis van hun vaardigheden.

In plaats van een cv op te sturen kunnen werkzoekenden zich laten testen voor een breed scala aan functies in verschillende branches en voor meerdere vaardigheden. Deze aanpak zou effectiever en rechtvaardiger zijn dan wanneer de eerste screening via cv’s wordt gedaan.

TestGorilla heeft al een bibliotheek van zo’n 220 verschillende tests opgebouwd. Deze hebben betrekking op zowel harde vaardigheden waaronder de kennis van een bepaalde codeertaal of boekhoudprogramma, als ‘soft skills’. Onder het laatst worden vaardigheden verstaan zoals aandacht voor detail. Eind dit jaar zal het aantal test met honderd zijn uitgebreid.

In de korte tijd van zijn bestaan heeft TestGorilla al 5.300 klanten weten aan te trekken. Grote namen als H&M, Sony, PepsiCo, Revolut en Oracle werken met het platform. Bij G2, ‘s werelds grootste marktplaats voor software, staat TestGorilla in de top 5 van snelstgroeiende software-producten.

"Grote namen als H&M, Sony, PepsiCo, Revolut en Oracle werken met het platform."

De startup is opgericht door serie-ondernemer Wouter Durville en voormalig Bain-partner Otto Verhage. Volgens Durville hoeven hr-managers nu geen kostbare tijd meer te verspillen aan onbetrouwbare, onvolledige en subjectieve cv’s. Deze worden vervangen door wetenschappelijk gevalideerde tests. Durville stelt dat zijn platform vooroordelen over sollicitanten wegneemt. Die vooroordelen sluipen er al gauw in als recruiters tientallen cv’s op hun bord krijgen. Gemiddeld besteden zij 6 seconden aan het lezen van een cv.

TestGorilla geeft elke kandidaat een gelijke kans diens capaciteiten en motivatie te bewijzen. Durville wijst op studies dat het succes in een baan sterk correleert met meervoudige beoordelingen. Cv’s en werkervaring zeggen weinig. Kandidaten voor bepaalde functies kunnen op basis van hun testresultaten worden gerangschikt. Gebruik van TestGorilla zou leiden tot een meer divers samengesteld personeelsbestand. Studies geven ook aan dat zulke teams beter presteren.

TestGorilla’s eerste, grote financieringsronde staat onder leiding van Atomico en Balderton Capital. Eerder staken Notion, Partech en CapitalT tien miljoen dollar in het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-14T14:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.