DNB beboet crypto-dienstverlener Binance zwaar

Dit artikel delen:

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Binance een bestuurlijke boete van 3.325.000 euro opgelegd wegens het aanbieden van crypto-diensten zonder een wettelijk vereiste registratie. Bedrijven die in Nederland zulke diensten aan de man brengen, zijn op grond van de anti-witwaswetgeving verplicht zich daarvoor bij de centrale bank te registreren.

Binance lapte dit aan haar laars. Ook nadat DNB bijna een jaar geleden een ‘laatste waarschuwing’ had gegeven, bleef Binance op de oude voet doorgaan. De bank beschouwt deze overtredingen dan ook als zeer ernstig. Pas onlangs begreep Binance dat toch maar beter een aanvraag tot registratie kan worden gedaan. DNB beoordeelt momenteel of het bedrijf, gevestigd op de Kaaimaneilanden, hiervoor in aanmerking komt. 

Sinds mei 2020 geldt een registratieplicht voor crypto-diensten vanwege het hoge risico op witwassen. Transacties met crypto’s gaan namelijk gepaard met anonimiteit. Zonder registratieplicht is minder goed in de gaten te houden of het risico op criminele geldstromen voldoende wordt tegengegaan. Binance is wereldwijd de grootste aanbieder van crypto-diensten, met een dagelijks handelsvolume van 13,7 miljard dollar. Het bedrijf heeft in Nederland een groot aantal klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-19T11:53:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.