Seraphic Security wint TBX Startup Award

Event | TBX 2022

Dit artikel delen:

Seraphic Security heeft de TBX Startup Award gewonnen. Het Israëlische bedrijf maakte grote indruk op de jury voor de wijze waarop browsers veilig worden gemaakt voor gebruik in ondernemingen. De prijs bestaat naast een oorkonde uit een gratis stand op TBX 2023.

Seraphic ontwikkelde een oplossing voor het probleem dat browsers eigenlijk helemaal niet geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Browsers zijn allerminst ‘enterprise grade’. Het gebruik ervan maakt bedrijven kwetsbaar. ‘De dreigingen zijn legio,’ aldus Arik Kasha, vicepresident sales EMEA bij Seraphic. Ze kunnen allerlei besmettingen oplopen. Via browsers kunnen aanvallers bij ondernemingen binnendringen.

De oplossing van startup Seraphic bestaat uit het injecteren van Java-scriptcode in de browser. Op deze methode hebben de Israëliërs vijftien patenten geregistreerd. Deze injectie dringt door tot het hart van de browsers. Zodoende wordt het systeem beschermd tegen zero-day-kwetsbaarheden waarvoor nog geen beveiligingsupdate beschikbaar is. Deze zero-days kunnen dankzij de nieuwe software geen toegang meer krijgen tot de engine van de browser. Seraphic helpt alle soorten browsers veiliger te maken. Deze oplossing richt zich op alle webgebaseerde aanvallen, zoals ook phishing. ‘Het werkt voor alle gebruikers, overal en op alle apparaten,’ stelt Kasha.

Veteranen

Tweede van rechts: Arik Kasha, verkoopdirecteur Seraphic, met de nummer 1-oorkonde van de TBX Startup Award. Foto: Alfred Monterie

De jury sprak van een echte ‘game changer’. Niet alleen technisch maar ook qua marketing heeft Seraphic zijn zaakjes voor elkaar. Het team achter deze startup bestaat deels uit veteranen uit de Israëlische security-wereld. Israël heeft op dit gebied een enorme reputatie. Heel veel Amerikaanse leveranciers van anti-virussoftware en andere veiligheidsoplossingen hun r&d in Israël doen. Het omgaan met dreigingen zit ook in onze genen, bevestigt Kasha. De oplossing is niet opensource, verklaarde hij op vragen van de jury. Om bugs te voorkomen is het principe van ‘security by design’ toegepast. Tijdens Black Hat 2022 werd Seraphic uitgeroepen tot een van de tien ‘hottest cybersecurity companies’.

Tweede bij de verkiezing van de TBX Startup Award werd Syntho.ai, een Nederlands bedrijf dat een self service platform ontwikkelde voor het genereren van synthetische data. Onder meer het grote Amerikaanse ziekenhuis Cedars Sinai gebruikt de software van Syntho voor zijn elektronische patiëntendossiers en medische onderzoeken. Gegevens van patiënten kunnen daarmee worden aangewend voor wetenschappelijke doeleinden zonder dat deze data tot individuen zijn terug te leiden. Synthetische data blijken even goed bruikbaar als oorspronkelijke data voor ai-modellen.

Derde werd het Vlaamse Jimber, een startup die een tool heeft ontwikkeld voor netwerk-isolatie. Aanvallers die bij een bedrijf online zijn binnengedrongen, kunnen zich dankzij deze segmentatie moeilijker een weg banen door een systeem. De oplossing van Jimber voorziet in gemakkelijke veilige toegang tot netwerken vanuit elke locatie. De software onderscheidt zich door gebruiksgemak. Medeoprichter Pieter Dreissen liet tijdens TBX zien hoe gemakkelijk gebruikers, servers en netwerk isolatie-regels zijn toe te voegen. Jimber beschermt niet alleen bedrijfsnetwerken maar zorgt ook voor de veiligheid van medewerkers die thuis werken. Deze mensen krijgen een veilige verbinding met hun bedrijf en veilige toegang tot bedrijfsgegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-03T12:13:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.