Intellectueel eigendom van failliete Lightyear 'gered'

Dit artikel delen:

Prototype van de Lightyear One.

Lightyear, de Nederlandse maker van auto’s met in het dak zonnepanelen, is failliet. Officieel gaat het om Atlas Technologies uit Helmond. Dat bedrijfsonderdeel van Lightyear ontwikkelt en produceert de auto’s. Zeshonderd medewerkers komen op straat te staan. Het intellectueel eigendom is ondergebracht in een apart bedrijfsonderdeel en behoort niet tot de failliete boedel.

Eerder kwam het bedrijf in financiële problemen en werd surseance van betaling aangevraagd, gisteren is het bedrijf door de rechtbank failliet verklaard.

Lightyear was een blikvanger in de Nederlandse startupscene en haalde de afgelopen jaren tientallen miljoenen op bij investeerders. Recent meldde Lightyear nog een bestelling van tienduizend exemplaren van leasebedrijf Arval. Ook ontvouwde het plannen om zich volledig te storten op de tweede generatie zonne-auto’s omdat die qua kostenplaatje (40.000 euro) een stuk toegankelijker zijn dan de productie van het eerste model waarvoor 250.000 euro moet worden neergeteld. De curator zegt in gesprek te zijn over een mogelijke doorstart van de autobouwer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-27T10:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.