Klearly verandert telefoon in pinapparaat

Dit artikel delen:
Toename record verbruik mobiele data

Klearly, een applicatie die het mogelijk maakt betalingen direct op je telefoon te ontvangen, is vanaf vandaag gratis te downloaden. Met de app maken mkb’ers in een paar handelingen een pinapparaat van hun mobiele telefoon. De fintechstartup heeft 2,1 miljoen euro opgehaald in een 'vroege' investeringsronde, geleid door investeerders Antler en Global PayTech Ventures. Ook private-investeerders deden een duit in het zakje zoals de voormalige topman van MasterCard, de ex-ceo van Mollie en de voormalig coo van Adyen.

'Ondernemers en kleine bedrijven gebruiken nog vaak mobiele pinapparaten. Niet alleen moeten zij die apart aanschaffen, ze hebben ook vaak te kampen met problemen zoals een slechte connectie, lege batterijen en ondoorzichtige prijzen', stelt Sam Koekoek, ceo en medeoprichter van Klearly. Zijn bedrijf wil het ondernemers makkelijker maken. De gratis app integreert direct met de hardware van een smartphone, waarna je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Dankzij het geautomatiseerde aanmeldproces kunnen gebruikers binnen enkele minuten na registratie al betalingen ontvangen.

In de afgelopen maanden draaide Klearly een uitgebreide pilot met chauffeurs van de Taxicentrale Amsterdam (TCA) en de Rotterdamse Taxicentrale (RTC). De fintechstartup is nu de aangewezen partner van alle grotere taxicentrales in Nederland, waaronder het internationaal opererende Bolt. Ook in de horeca en bij rederijen groeit de interesse in Klearly, aldus Koekoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-31T12:11:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.