Nieuwe directie zet Techleap meer op eigen benen

Dit artikel delen:

De komst van twee nieuwe directieleden moet startup-organisatie Techleap helpen om minder afhankelijk van overheidsgeld te worden. Maarten Cleeren vervangt Maurice van Tilburg als managing director en Hadewych Corstens wordt de eerste commercieel directeur. De directie gaat zich richten op het aantrekken van privaat geld en de verzelfstandiging van twee community's.

Van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) kreeg Techleap de doelstelling om de community-initiatieven te verzelfstandigen en fondsen uit het bedrijfsleven te regelen. De doelstelling werd opgelegd bij de verlenging van het programma tot 2026. Tot dusver was het een non-profitorganisatie die voornamelijk door de overheid werd gefinancierd.

Verzelfstandiging

De organisatie verwacht de opgelegde doelstelling te bereiken door conceptontwikkeling, samenwerkingen en verzelfstandiging van de twee Techleap-onderdelen Bold en Diverse Leaders in Tech (DLiT). Bold is een community van oprichters en leiders van vooraanstaande techbedrijven die jonge Nederlandse ondernemers bijstaan. DLiT is een community die zich richt op een diversere en inclusievere techsector in Nederland.

Om de nieuwe doelstellingen in goede banen te leiden, is Hadewych Corstens aangetrokken als commercieel directeur. Zij was voorheen werkzaam bij de onlineplatforms Martkplaats, Ebay en Gumtree en woonde in Silicon Valley en Australië. De rol van commercieel directeur bestond tot nu toe niet in de organisatie.

Maarten Cleeren is als nieuwe managing director van Techleap eveneens nauw betrokken bij de nieuwe doelstellingen. Cleeren was de afgelopen anderhalf jaar directeur Operations bij Techleap en daarvoor leidinggevende bij uitgevers Noordhoff en Elsevier. Hij vervangt Maurice van Tilburg, die directeur van het Nationaal Groeifonds wordt.

Deeptech en data

Volgens de kersverse algemeen directeur gaat Techleap de komende jaren vol inzetten op het helpen van Nederlandse techbedrijven bij het aantrekken van kapitaal, het vinden van divers talent en het creëren van betere beleidsvoorwaarden. De organisatie zet haar huidige programma's voort en brengt extra focus aan op deeptech en data.

Naast Cleeren van Corstens bestaat de directie van Techleap uit Myrthe Hooijman (director Policy & Governmental Affairs en waarnemend director Ecosystems Interventions) en Ingrid Tappin (director Inclusive Leadership & Culture). Prins Constantijn van Oranje blijft vooralsnog Special Envoy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-22T17:23:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.