Microsoft wil toetreden als lid ODF-subcommissie

Microsoft wil lid worden van een subcommissie die betrokken is bij de ratificatie van het Open Document Format (ODF) als internationale (ISO-)standaard. De Windows- en Office-producent heeft een eigen documentformaat, gebaseerd op XML, en wil dat tot standaard laten verheffen.

De toetreding van Microsoft tot de relatief kleine subcommissie INCITS/V1 (International Committee for Information Technology Standards) wordt door open source-voorstanders en Microsoft-critici dan ook met argwaan bekeken. De verdenking is dat de Office-producent de standaardisatie van ODF wil traineren.

Microsoft zelf spreekt dit tegen; het ontkent dat het ook maar iets wil of zal doen wat de stemming over standaardisatie vertraagt. Tegenstanders reageren weer dat er meer mogelijkheden, naast de stemming, zijn voor obstructie. Microsoft stelt dat het lidmaatschap simpelweg bedoeld is om meer aanzien te krijgen in de standaardisatiewereld, met het oog op de standaardisatie van het eigen OpenXML. Het bedrijf houdt ook vast aan zijn besluit ODF niet te ondersteunen in zijn marktdominante applicatiepakket Office.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-28T09:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.