Open Document Format verheven tot ISO-standaard

Dit artikel delen:

Het Open Document Format (ODF) van de OASIS (Organisation for the Advancement of Structured Information Systems) is door standaardisatieorgaan ISO benoemd tot officiële standaard. Ondertussen staat Microsofts bestandsformaat OpenXML nog op de rol voor keuring en eventueel bevordering tot ISO-standaard.

De formele benoeming tot ISO-standaard moet de acceptatie en het gebruik van ODF als leveranciersonafhankelijk bestandsformaat bevorderen. De Amerikaanse staat Massachussetts is bezig met de uitvoering van een plan om ODF in te voeren als standaardformaat voor de eigen overheidsinstanties.

ODF geniet al de steun van ict-leveranciers als IBM en Sun Microsystems. Hun productiviteitssoftware (respectievelijk) Workplace en StarOffice (afgeleid van het open source OpenOffice) ondersteunen ODF al. IBM en Sun zijn ook lid van de ODF Alliance, die zo'n honderdvijftig bedrijven omvat.

Microsoft zit daar niet bij. De Windows-producent heeft enige tijd terug al verklaard geen nut te zien in ODF-ondersteuning voor zijn marktdominante softwarepakket Office. Een nieuwe versie daarvan moet eind dit jaar uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-04T08:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.