Microsoft bouwt blog-mogelijkheid in Word 2007

Dit artikel delen:

Microsoft heeft Word 2007 uitgerust met de mogelijkheid om tekst direct op een weblog te publiceren. Hiermee speelt het softwarebedrijf in op de populariteit van bloggen.

Microsoft probeert met alle mogelijke middelen mensen over te krijgen naar het aanstaande Office 2007. Het bedrijf heeft nu de html-mogelijkheden van Word opgeschoond en aangepast om tekst direct in een weblog te kunnen zetten. Het tekstverwerkingsprogramma ondersteund bestaande blog-aanbieders, zoals MSN Spaces, Sharepoint 2007 en Blogger. Daarnaast kunnen gebruikers nieuwe posts automatisch uploaden naar sites die ftp ondersteunen.

Tot nu toe was de html-output van Word dramatisch, met veel overbodige code. Volgens projectmanager Joe Friend van Microsoft is die ellende nu voorbij. Gebruikers kunnen wel zien dat de code automatisch gegenereerd is, maar het ziet er een stuk netter uit dan bij vorige Word-versies, meldt hij op zijn blog.

Om dat te tonen heeft Friend de tekst via een betaversie van Word 2007 op zijn weblog gezet en nodigt hij mensen uit om de broncode van de pagina te bekijken om zelf een oordeel te vellen. De code zou echter toch niet geheel stroken met de richtlijnen van het W3C (World Wide Web Consortium).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-15T14:23:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.