Integratiesoftware en milddleware markt groeit sterk

Dit artikel delen:

De markt voor software voor integratie en middleware zorgde in 2005 voor een wereldwijde omzet van 8,5 miljard dollar. Dit is een groei van 7,1 procent vergeleken bij de omzet van 2004.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. De markt voor software voor integratie en middleware is aan het veranderen. Dat komt onder andere om er technologisch steeds meer mogelijk is. “Softwareleverancier brengen grote veranderingen aan in hun product architecturen, gebruiken nieuwe standaarden, nieuwe leveranciers komen de markt op en minder goede spelers verdwijnen snel. Dit maakt de taak van een applicatie architect moeilijker, omdat deze rekening met houden met deze veranderingen”, aldus vice president research Joanne Correia van Gartner.

De vijf grootste leveranciers zijn in 2005 goed voor een marktaandeel van 69 procent wereldwijd. IBM voert de lijst aan met een marktaandeel van 37,2 procent. BEA staat op een tweede plek en heeft een marktaandeel van 14,5 procent. Met een marktaandeel van 8,7 procent staat Oracle op een derde plaats. De leverancier groeide met 39,6 procent en is de sterkste stijger in de lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-09T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.