HP rond grootste software-overname af

Dit artikel delen:

HP heeft de overname van software-ontwikkelaar Mercury Interactive afgerond. De onderdelen netwerkbeheer en optimalisering van applicatie-software gaan op in de OpenView-divisie van HP, onder de naam Business Technology Optimization (BTO).

Tom Hogan, directeur software bij HP, stelt in een interview met vnunet.com dat de software van Mercury goed aansluit bij OpenView. Dat maakte de overname zeer interessant en hij denkt dat die aansluiting het overgangsproces versoepelt. “Als je softwaretransities vergelijkt, dan is er altijd wel sprake van een overlap, maar dat is hier niet het geval”, aldus Hogan. “We hebben veel dezelfde klanten, dus in de markt is al genoeg bewijs aanwezig van onze kennis.”

Hogan zegt dat de HP/Mercury BTO-combinatie in de markt wordt gezet als een manier om it-beheer te vereenvoudigen. “Deze nieuwe combinatie wil uitgroeien tot de betrouwbare partner van de chief information officer en we zullen het BTO-thema nog verder doorvoeren.” De acquisitie, die eigenlijk in september rond had moeten zijn, is de grootste overname van HP in software. Mercury opereert tot het eind van dit jaar als een zelfstandige dochter. HP verwacht begin 2007 zijn softwaredivisie samen te voegen met die van Mercury.

IBM heeft vorige maand een agressieve campagne met zijn programma’s Rational en Tivoli gelanceerd om klanten weg te trekken bij Mercury. In de campagne biedt Big Blue kortingen van 25 procent om over te stappen naar IBM. Hogan heeft geen goed woord over voor de IBM-actie en noemt het een belediging richting klanten die maanden bezig zijn geweest om de verschillende it-beheerproducten met elkaar te vergelijken.

Bron: IT Week

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-16T10:36:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.