Investeerder Parcom koopt aandelen van Qurius

Dit artikel delen:

De ING-investeringsmaatschappij Parcom Ventures heeft een belang genomen van 21 procent in Qurius. De investeerder nam de aandelen over die Qurius verkreeg bij de fusie met Watermark eind december vorig jaar.

 De fusie tussen Qurius en Watermark vond plaats op 18 december, waarna een onderneming ontstond met zo'n zevenhonderd medewerkers en ruim 1700 klanten. De aandelen van beide bedrijven worden verdeeld naar A- en B-aandelen. Parcom heeft een groot deel van de B-aandelen overgenomen van ABN AMRO Capital en Prime Technology Ventures. De in totaal 18,6 miljoen B-aandelen worden voor 1 mei geconverteerd in A-aandelen en zullen daarmee verhandelbaar worden op de Euronext.

"Met de fusie is een belangrijke eerste stap gezet in de realisatie van onze Europese groeistrategie. Dat een institutionele partij nu op deze manier aangeeft vertrouwen in ons te hebben, is een belangrijke mijlpaal", laat Fred Hermans, chief executive officer van Qurius, weten.

Parcom beheert een vermogen van 1 miljard euro en heeft belangen in veertig Europese bedrijven. Qurius ontwerpt, realiseert en beheert bedrijfsapplicaties en it-infrastructuren die op Microsoft-technologie zijn gebaseerd. Watermarkt implementeert en levert onder andere erp- en crm-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is op zich een aardige case om eens te analyseren met de specificatie hierarchie theorie. Deze theorie gaat uit van het feit dat de wereld is opgebouwd uit geintegreerde hierarchische lagen. Een bovenliggende hierarchische laag erft daarbij alle eigenschappen van alle onderliggende lagen. Op pagina 165 van het boek "The Emergence of Complexity" dat te downloaden is van de URL http://www.upress.uni-kassel.de/abstracts/3-89958-069-9.html is zo'n specificatie hierarchie te vinden, inclusief de uitleg. De relevante levels voor deze case zijn {physical{economic{digital}}}. ING probeert door het {economic} Level 10 via aandelen onder controle te krijgen, het {digital} Level 11 aan te sturen. Deze strategie is juist voor klassieke informatie systemen, omdat deze systemen onderdeel zijn van Level 11. Voor Quantum Informatie Systemen, welke gebaseerd zijn op het fysische heisenberg onzekerheidsprincipe, welke dus onderdeel zijn van het {physical} Level 0 zal deze stategie niet lukken, omdat volgens de specificatie hierarchie theorie het {physical} level 0 het {economical} level 10 zal "overrulen".

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-04T10:23:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.