Office voor Mac loopt vertraging op

Dit artikel delen:
Office for Mac 2008

Het Office-pakket voor de Mac ligt later in de winkel dan gepland. Microsoft is nog niet tevreden over de kwaliteit.

Mac-gebruikers moeten tot volgend jaar geduld hebben voor nieuwe versies van de Microsoft-officeprogramma's Word, Excel en PowerPoint. Microsoft stelt de presentatie van het Office-pakket voor Apple-gebruikers uit tot januari 2008. Het was de bedoeling dat het pakket in de tweede helft van dit jaar in de winkels zou liggen.

Microsoft stelt de lancering van zijn Office-pakket voor de Mac uit. Gebruikers kunnen het niet in de tweede helft van dit jaar verwachten, maar moeten geduld hebben tot januari 2008. Het was de bedoeling om het pakket vlak voor het kerstseizoen op de markt te brengen, maar nu hoopt Microsoft het te kunnen presenteren op Macworld dat in januari in San Francisco plaatsvindt.

Open Office XML

"We zijn nog niet helemaal tevreden over het product", laat Craig Eisler, hoofd van de Mac-divisie bij Microsoft, weten aan Cnet. Afgelopen jaar werd er op de Mac-conferentie al een tipje van de sluier opgelicht van Office for Mac 2008.

De kenmerken en uitstraling van Office voor Mac zijn anders dan zijn broertje voor het Windows-platform. Microsoft introduceert Open Office xml-formaten en een kleine desktopapplicatie die voor time-management zorgt. Er is opschudding ontstaan over het feit dat de softwaregigant Visual Basic-scripting uit het pakket wil halen. Hiermee zijn eenvoudig macro's te maken voor veelgebruikte functies.

Over de prijs van het softwarepakket worden nog geen uitspraken gedaan. Microsoft liet weten geen publieke betá-versie vrij te geven voor testen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-02T10:45:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.