Oracle Academy breidt uit met Siebel CMS

Dit artikel delen:
Oracle

De Oracle Academy breidt zijn aanbod uit met Siebel Customer Relationship Management-applicaties. De Academy biedt scholieren en studenten hiermee de mogelijkheid in een vroeg stadium kennis te maken met CRM-applicaties, die het bedrijfsleven veel gebruikt.

Scholieren en studenten van ROC's, hogescholen en universiteiten kunnen door het aanbod van de Oracle Academy tijdens hun studie kennismaken met Siebel CMS-applicaties. Siebel is toegevoegd aan het Oracle Academy Enterprise Business Applications-programma. Naast het Siebel CMS omvat dit Oracle's E-Business Suite, PeopleSoft Enterprise, JD Edwards EnterpriseOne, Hyperion BI-technologie en financiële performance-applicaties.

De Oracle Academy biedt docenten van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten scholing op het gebied van technologie. Gecertificeerde leraren kunnen lesgeven in de materie. "Op die manier kunnen scholen Oracle-technologie aanbieden binnen het reguliere lesprogramma", legt Leontine Vreeke van Oracle uit. "In Nederland hebben we een community van dertig docenten. Als een docent gecertificeerd is, is hij vervolgens bevoegd om leerlingen te onderwijzen in de producten. Dit gebeurt op veel ROC's, maar ook bij de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool Leiden."

Geen kennis

Het Oracle Academy technologie en business curriculum richt zich op databasedesign en programmeervaardigheden. "Oracle Academy  zorgt ervoor dat docenten Oracle-technologie kunnen onderwijzen binnen het reguliere lesprogramma. Wij stellen daarvoor ons curriculum vanuit de Oracle University beschikbaar en de bijbehorende producten", vertelt Vreeke.

De lesstof bereidt leerlingen volgens haar beter voor op het bedrijfsleven. "Siebel biedt een pakket met een breed bereik in de markt. De kans is groot dat als je in het bedrijfsleven gaat werken, je met een vergelijkbaar pakket gaat werken. Wij zien dat veel studenten totaal geen kennis hebben van deze pakketten en al helemaal niet van de processen die erachter zitten. Terwijl het hier gaat om algemene bedrijfsprocessen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-08T14:52:00.000Z Kim de Vries


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.