Qurius stelt Spaanse overname uit

Dit artikel delen:
contract deal uitbesteding

Qurius gaat vooralsnog niet uitbreiden in Spanje. De onrust op de financiële markten zorgt ervoor dat de ict-dienstverlener de definitieve ondertekening van het overnamecontract uitstelt.

Qurius stelt de overname van het Spaanse bedrijf Bindar uit. De ict-dienstverlener noemt de onrust op de financiële markten als reden. "We kunnen niet voorspellen wat de huidige financiële crisis voor invloed heeft op het bedrijf. Bijvoorbeeld wat betreft opdrachten", aldus een woordvoerder. Zij zegt dat het bedrijf nu nog geen last heeft van de financiële onrust.

De Nederlandse dienstverlener tekende afgelopen mei een intentie-overeenkomst met het Spaanse Bindar. Verwacht werd dat de overname in september kon worden gesloten. Ondanks de positieve financiële, juridische en operationele due dilligence van Bindar heeft Qurius toch besloten de definitieve ondertekening uit te stellen tot februari 2009. In februari wordt de financiële situatie opnieuw bekeken.

Constructie- en installatiebranche

Bindar heeft vooral klanten in de constructie- en installatie-branche. Qurius werkt in Spanje tot nu toe vooral met bedrijven in de retailsector. Het Spaanse Bindar heeft tachtig werknemers en houdt kantoor in Madrid. Over 2007 boekte het een omzet van 5,9 miljoen euro. In mei werd een overnameprijs overeengekomen van zes maal de brutowinst. Er werd toen geen concreet bedrag bekendgemaakt.

Qurius haalde in 2007 dertien procent van de omzet uit Spanje. Bij de Spaanse vestiging werkte in dat jaar ongeveer honderdvijftig medewerkers. Het hoofdkantoor van de softwareleverancier is gevestigd in Zaltbommel. Het bedrijf heeft vestigingen in acht Europese landen en er werken ongeveer duizend mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-14T13:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.