Novell op winst door overname Suse Linux

De overname van het Duitse Suse Linux heeft Novell geen windeieren gelegd. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde kwartaalcijfers, de eerste na de overname.

In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar realiseerde Novell een winst van 10,4 miljoen dollar op een omzet van 293,6 miljoen dollar. Het kwartaal, dat eindigde op 30 april, was het eerste sinds de overname van Suse Linux. De verkoop steeg met 6 procent van 276 miljoen dollar in dezelfde periode van 2003. Toe lag het resultaat onder de streep nog op een verlies van 28,6 miljoen dollar.


Jack Messman, ceo van Novell, schrijft de terugkeer naar winstgevendheid toe aan het feit dat Novell klanten een "duidelijke boodschap over migratie geeft. Mensen die overwogen om af te stappen van Netware om naar Linux te gaan, komen er achter dat ze Netware niet opzij hoeven te schuiven. Zij begrepen niet wat ons migratiepad was.’


De omzet in het tweede kwartaal uit de Suse-gerelateerde software en diensten was ongeveer tien miljoen dollar. Hoewel dat slechts een klein deel is van de totale omzet van Novell, opent de combinatie van Suse- en Ximian-producten nieuwe markten voor de netwerkleverancier. Naar eigen zeggen in navolging op de vraag naar Linux voor de desktop, brengt Novell aan het einde van dit jaar een nieuw desktopproduct op de markt onder de naam Sundance.


Hoewel de Netware-productlijn slecht blijft presteren, daalde de omzet hieruit in het tweede kwartaal van 2004 mmar met 5 procent, een verbetering in vergelijking met de 12 procent omzetdaling in hetzelfde kwartaal van 2003. Volgens Messman zal Novell over heel 2004 winst boeken en wil het bedrijf deze winst onder meer in haar Linux-activiteiten investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-25T11:32:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.