Microsoft licentieformule voor lokale overheden

Dit artikel delen:

Microsoft lanceert een nieuwe licentieformule voor lokale overheden. Het Government open license program (Golp) is een Europees proefproject dat eerst in België wordt getest.

Golp komt er dankzij gesprekken van Microsoft met V-ICT-OR, de Vereniging van Vlaamse ict-verantwoordelijken van Steden en Gemeenten. "Met dit initiatief werkt Microsoft op maat van de lokale besturen", aldus Bruno Segers, algemeen directeur bij Microsoft België. "Uiteraard doen we dit in nauw overleg met bevoegde instanties. Zo kunnen we een perfect antwoord bieden op de concrete behoeften die leven bij gemeentebesturen en dergelijke diensten."
 
Het licentiesysteem biedt aan lokale besturen een betaalbare volumelicentie vanaf vijf licenties. Daarbij hanteert Microsoft een tariefplan dat vergelijkbaar is met dat voor de federale overheidsdiensten. Bij hun aankopen kunnen lokale besturen ook kiezen voor 'Software Assurance', waardoor ze twee jaar lang zonder meerkost de nieuwste versies kunnen installeren. Bovendien kunnen openbare besturen bij het traditionele verkoopkanaal terecht voor deze licentieformule. Dat geeft hen volgens Microsoft meer flexibiliteit, keuzevrijheid en efficiëntie in het eigen beheer van hun softwarelicenties.
 
"De vrijheid van keuze is een van de kernwaarden bij openbare besturen", aldus Segers. "In het verleden heeft Microsoft vergelijkbare programma's opgestart voor de educatieve sector. Denk maar aan de licentieprogramma's als MS Kiss en Oops. Met dit pilootproject kunnen we nagaan of we effectief de behoefte van de lokale besturen invullen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit programma bestaat al in Nederland en is tot stand gekomen door inzet van de VNG (vereniging van Nederlandse Gemeenten).
Ook hier wordt het GOLP genoemd en geeft het de gemeenten en de daaraan gelieerde instellingen de mogelijkheid om in dit programma in te stappen.

met vriendelijke groeten
CIB verkoop en advies BV onderdeel van VNG diensten BV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-26T13:23:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.