Amerikaans Blackbaud neemt RLC CCT over

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Blackbaud neemt RLC CCT uit Almere over. Deze automatiseerder levert relatiebeheersoftware aan non-profit organisaties in Nederland. Het gaat om de pakketten Charibase en OneDirect. Ook verleent het diensten op het gebied van hosting en salarisverwerking. Er werken 25 mensen. Tot de bekendste klanten behoren Greenpeace, Cordaid, Cliniclowns, het Astma Fonds, SOA Aids FONDS Nederland, de Dierenbescherming en het Nelson Mandela Kinderfonds.

Voor Blackbaud betekent de overname dat het een stevig fundament heeft gekregen in West-Europa. RLC CCT bedient met zijn software zo'n tachtig non-profit-instellingen. Het Amerikaanse bedrijf levert eveneens software en diensten aan de non-profit-sector, maar dan op uitgebreidere schaal, en wil uitbreiden in Europa. Blackbaud telt circa 22.000 klanten, waaronder het Fonds voor de Universiteit van Arizona, het Amerikaanse Rode Kruis, het Kankeronderzoek UK en het Lincoln Center. Het heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Blackbaud zegt dat het alle producten van RLC blijft ondersteunen. Ook zal de nieuwe eigenaar investeringen doen in de verdere ontwikkeling van het technologisch platform.

Andrew Mosawi, vice-president voor internationale ontwikkeling van Blackbaud, stelt dat 'Nederland hoog genoteerd staat als het gaat om ranglijsten over de inzet van vrijwilligers en het geven van donaties als percentage van het BNP. Met zijn software en uitgebreide kennis van de behoeften van non-profit organisaties in Nederland zal RLC een sleutelrol vervullen in verdere expansie van Blackbauds aanwezigheid in de Europa.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-11T09:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.