Voetbalpoolsoftware voornamelijk als showcase

Dit artikel delen:

Na de finale van het EK-voetbal aanstaande zondag in Portugal volgt de uitbetaling van menige voetbalpool. Maar hebben de leveranciers van poolsoftware er eigenlijk wat aan gehad?

Naast de vele zelf in elkaar gedraaide voetbalpools duiken er bij EK's en WK's altijd softwareleveranciers op die gokprogramma's aanbieden. Innofact uit Uden bijvoorbeeld, opende de website Voororanje.nl, waar een paar duizend deelnemers zelf een toto konden opzetten of een gokje waagden op een beveiligde, betaalde pool. "Ons plan was tweeledig: laten zien wat we kunnen en er wat aan verdienen", zegt de oprichter van de dit jaar gestarte firma, die nog even anoniem wil blijven. Hij biedt met Innofact it-oplossingen aan voor het handelsverkeer tussen bedrijven en consumenten, bijvoorbeeld op het vlak van elektronisch betalen en sms-diensten.
 
Volgens Innofact is het eerste deel van het plan wel gelukt: het gebruikt de website - gebouwd met open source-software, waaronder scripttaal php, database Mysql, Linux-variant Red Hat en webserver Apache - als referentie bij potentiële klanten en als bouwsteen voor nieuwe Innofact-producten. Het aantal betalende deelnemers viel echter tegen. "Uiteindelijk hebben we dat deel van de pool ook gratis gemaakt. Toen trok het wat aan." Nu de basis er ligt en de kosten zijn gemaakt, verwacht Innofact bij de volgende kampioenschappen opnieuw een pool op te zetten.
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 2 juli

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-30T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.