Truston staakt activiteiten e-mail management

Dienstverlener verlegt focus naar zorg-ict en beheerdiensten

Dit artikel delen:

De Houtense ict-dienstverlener Truston staakt onderdelen van de dienstverlening voor e-mail response management. De dienstverlening aan een tiental grote klanten die het product eCIM gebruiken, wordt stopgezet. Softwareleveranciers voor klantbeheer, Trinicom uit Wilp hoopt die klanten over te nemen. Truston wil zich specifiek richten op ict voor zorgverzekeraars en het beheer van applicaties en databases van Oracle en Microsoft.

Eerder werden kleine klanten overgedragen aan dienstverleners die gespecialiseerd zijn in klantcontacten. Onder de tien grote klanten waarvoor de dienstverlening stopt, zijn een bank, een kabelmaatschappij en liefdadigheidsinstellingen.

Ton Leppers, strategisch directeur bij Truston: 'Die organisaties stelden veel eisen aan het beheer van de applicatie. Dat werk zou voor ons te veel maatwerk betekenen. E-mail management is een specifieke tak van sport die niet meer bij onze focus past. We hebben besloten dat deze taken beter kunnen worden uitgevoerd door een partij die klantcontact als kernactiviteit heeft.'

eCim

eCim is software die oorspronkelijk is ontwikkeld door Emailco. Dat bedrijf werd in 2008 overgenomen door Truston. De dienstverlener blijft wel actief in de ondersteuning van zelfontwikkelde software voor masterdata management, maar de verkoop en ondersteuning van marketing software wordt afgestoten. Klanten die eCim gebruikten voor inkomende klantcontacten (inbound), worden begeleid bij een overstap naar Trinicom.

Truston staakt de dienstverlening voor uitgaande klantcontacten (outbound email management) niet. Om die dienstverlening door te zetten gebruikt het bedrijf software van leverancier Tripolis.

Unicef

Een van de bedrijven die overstapten naar Trinicom, is Unicef Nederland. De kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties implementeert voor de afhandeling van klantcontacten de e-mail response management software T5 en vervangt daarmee eCim. Het contract heeft een looptijd van minimaal een jaar.

Trinicom hoopt meer klanten van het voormalige Emailco over te nemen. Het bedrijf is betrokken als implementatiepartner van T5, het kernproduct van Trinicom. De organisaties hopen die samenwerking in de toekomst uit te breiden en vast te leggen in een strategische partnerovereenkomst. Bij Truston werken ongeveer tachtig mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En een gedeelte van deze klanten stappen natuurlijk over naar Kana ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-15T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.