SAP-dienstverlener Superp in zwaar weer

Dit artikel delen:

Het rommelt sinds begin van dit jaar bij SAP-dienstverlener Superp uit Geldermalsen. Na het ontslag van directeur John Hoogendoorn kampt het bedrijf met een cashflow-tekort waardoor Superp moeite heeft de salarissen aan ongeveer 150 medewerkers uit te betalen. Ook de verkoop van bedrijfsonderdelen Orbrix en Valor bracht niet de gewenste inkomsten.

Hoe groot het probleem precies bij Superp is, is vooralsnog niet helemaal duidelijk. De directie is tot nog toe onbereikbaar voor commentaar. Wel blijkt uit stukken, die in handen van Computable zijn, dat de SAP-dienstverlener moeite heeft de financiën rond te krijgen. Aandeelhouders staken eerder al 350.000 euro in Superp, in april wordt daar door hen nog eens twee ton bijgestort.

De restantopbrengsten uit Orbrix en Valor bedragen 350.000 euro en ook wordt de belastingschuld met een half miljoen euro verlaagd door verwachte teruggave. De kredietstand bij de bank is met 750.000 euro verlaagd, maar dat alles leidt niet tot oplossing van het probleem. Het bedrijf denkt dat nog minimaal een buffer van een half miljoen euro nodig is.

Personeelsparticipatieplan

Superp is inmiddels gestart met het zoeken naar nieuwe inkomsten. Het bedrijf wil nieuw uit te geven aandelen aan het eigen personeel verkopen om met dit personeelsparticipatieplan weer wat 'spek op de botten' te krijgen. De directie schat de volledige waarde van Superp op vijf miljoen euro, maar hoopt een waardering van minimaal vier miljoen euro te krijgen. Het bedrijf maakt zijn personeel lekker met het vooruitzicht dat de verwachte bedrijfswaarde eind 2010 minimaal negen miljoen zal zijn. Het bedrijf baseert zich hierbij op een winst van minimaal 1,5 miljoen euro.

Of de inkomsten uit het personeelsparticipatieplan op tijd komen om een verdere verslechtering van de financiële positie te voorkomen, valt te bezien. Net als voorgaande maanden kan Superp ook in april niet de salarissen op tijd aan het personeel uitkeren. Vandaag, woensdag 28 april 2010, worden de medewerkers verder geïnformeerd over het cashflow-tekort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk dat de media en anderen het eerder weten dan het eigen personeel

Voel hier iets van hetgeen ooit ook eens het GetronicsPinkRoccade BAS personeel is overkomen die pas na de verkoop werden ingelicht.

Dikke K zooi....

Is dus iets voor het personeel om allemaal maar de ontslagbrief in te leveren en een faillisemtent aan te vragen wegens mismanagement....

Geruchten waren er al. Vooral tijdens de VNSG dagen hierover gehoord. Trouwens er staat wel gedetailleerde informatie in. Moet dus van personen komen die goed op de hoogte zijn.

Wat een nieuwswaarde zeg..... Het lijkt de telegraaf wel. Krijg eerder het idee dat er iemand boos is en op deze manier zijn/haar gram wil halen

Niet alle details kloppen, en onze directie is zeker niet te benauwd om geruchten te ontzenuwen.

Vermoed dat het verhaal in de wereld is geholpen door een ontevreden collega (eerste reactie, de GetronicsPinkRoccade BAS medewerker 'Anoniem') want de meeste details zijn voor de medewerkers oud nieuws. We worden redelijk goed op de hoogte gehouden door onze directie.

Wij slaan ons er wel door.

Jammer dat een persoon binnen de organisatie gegevens doorspeelt naar de media. Heel jammer dat de gegevens niet helemaal kloppen. Salaris is in april gewoon netjes op tijd gestort. Dus een lekker aangedikt verhaal van iemand die een wrok heeft tegen SUPERP.

Zou wel handig zijn als de schrijver van dit mooie stuk proza eerst even nagaat of het verhaal wel helemaal klopt dit zou de kwaliteit van de Computable ten goede komen.


Jammer dat het zo is dat een organisatie die het beter doet dan de markt kennelijk wrok oproept. De ICT journalistiek arm als altijd laat weer duidelijk zien hoe diep ze is gedaald.

Beste medewerker2

Ik weet niet waar je deze informatie vandaan hebt maar ik heb net nog even op mijn bank gekeken maar er staat nog niets bijgeschreven evenals bij de rest van de mensen hier in Den Bosch

Wel eerlijke informatie geven he

Dus medewerker1 en medewerker2 (zijn jullie wel echte mw)geen valse info geven. het bericht komt niet zomaar uit de lucht vallen. vorig jaar had S al betalingsproblemen aan crediteuren

Misschien is medewerker2 wel van de marketing afdeling van Superp

Alles is netjes overgemaakt. Laten de medewerkers nu eens ophouden met deze discussie op Computable. Dit slaat echt nergens op

Volgende maand salaris en vakantiegeld?

Blijkt maar weer als bovengenoemde allemaal waar is dat ze een goede keuze hebben gemaakt van Anoniem afscheid te nemen.

Jammer dat het zover moet komen misschien moet het management eens iemand inhuren (voor redelijk tarief) om orde op zaken te stellen. Het MT komt er duidelijk niet goed uit.

Sterkte voor de mensen.

Jammer, dat de redactie niet kon wachten op antwoord van dhr. Kuin. Dit soort stukken leidt alleen maar tot onrust.
Dergelijke informatie publiceren zonder exacte gegevens is niet echt te adviseren. Ook bij mij komt de vraag op of er misschien iemand Superp wil benadelen.

Cashflow - probleem waardoor medewerkers niet op tijd hun salaris betaald krijgen, laat onverlet dat hier geen sprake kan zijn van goed werkgeverschap!Dit soort berichten de wereld inslingeren geeft alleen maar onrust. Onterecht mijns inziens omdat Superp mooie kwartaalcijfers laat zien met een zeer lage beschikbaarheid. Dit samen met de kwaliteit waar Superp bekend om staat, zijn dé ingredienten voor een goede SAP dienstverlener.

Ook ik heb overigens gewoon mijn salaris ontvangen.

Ben benieuwd wie de mail heeft doorgespeeld en wat ie als beloning heeft ontvangen...

Vraag:
Hoe kan het dat een bedrijf 10 jaar lang goed presteert, maar nu het even wat minder gaat, direct in financiele problemen zit?

Antwoord:
Het MT trekt jaarlijks het bedrijf leeg met mooie villa's, dikke auto's, zeiljachten a-la Palm invest...
Er zijn nog altijd goedrenderende IT bedrijven, die ook goed betalen en waar goed consultants terecht kunnen!


Even voor de goede orde.

Bovenstaande melding is niet door mij geplaatst. Ik kan me voorstellen dat mensen die gedachte hadden maar het tegendeel is waar.

Als ex-werknemer van Superp hoop ik slechts dat het mijn ex-collega's en management goed gaat en vind ik deze situatie erg vervelend.

Hopelijk is men in staat om het probleem vlot te trekken zodat het bedrijf weer een toekomst heeft.

computable bewijst de industie (opnieuw)een slechte dienst met deze riooljournalistiek. Don't slap the hand that feeds you zeg ik maar. Emails citeren op een website is 'not done' en mogelijk juridisch strafbaar en maakt inbreuk op de postwet waaronder emailverkeer ook valt. Bovendien bereikt de klager het tegendeel hetgeen hij wil bereiken.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-28T10:51:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.