Transportsector is groeimarkt voor CRM

Dit artikel delen:

De afgelopen drie en een half jaar groeide het gebruik van crm-software in de transportsector met 80 procent. In die branche heeft halverwege 2010 een op de vijf bedrijven crm-software draaien. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile Benelux. De groei en het gebruik van software voor klantrelatiebeheer verschillen sterk per branche. Het gebruik van crm groeit behoorlijk in de publieke sector, maar in vergelijking met financiële dienstverleners wordt de software daar veel minder gebruikt.

Het bureau onderzocht 1600 bedrijfsvestigingen uit verschillende branches. Daaruit komt naar voren dat het gebruik van crm-software sterk verschilt per branche. In de zorg, bij de overheid en in het onderwijs komt het aandeel bedrijven en instellingen dat crm gebruikt net boven de 10 procent uit. Volgens de onderzoekers komt dat doordat de publieke sector eigen alternatieven voor crm-software gebruikt, zoals branchespecifieke oplossingen voor burgerregistratie, patiëntregistratie en leerlingadministratie.

In de it- en telecombranche en bij financiële dienstverleners heeft ruim 40 procent van de bedrijven software voor klantrelatiebeheer in gebruik. In die branches maken grote leveranciers de dienst uit.

Verdubbeling

Ook de groei van het gebruik van crm verschilt aanzienlijk per sector. In de periode van 2006 tot halverwege 2010 groeide het gebruik van crm-software bij bedrijven van 17 procent tot ongeveer 24 procent.

De overheidsector groeide in die periode het meest. Daar ligt het aandeel van instellingen die crm gebruiken op 12 procent. Dat is een ruime verdubbeling van het percentage in 2006. In 2010 gebruikt ongeveer een vijfde van de bedrijven in de transportsector crm-software. De afgelopen jaren steeg dat deel met 80 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-23T15:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.