Microsoft geeft bèta Dynamics CRM 2011 vrij

Softwareverancier Microsoft heeft een bètaversie vrijgegeven van zijn softwarepakket Dynamcs CRM 2011. Dat pakket voor het beheer van klantrelaties komt ook als webdienst op de markt. Daarnaast zal de softwareleverancier een versie leveren die bedrijven binnenshuis draaien ('on premise'). De bèta van de webdienst komt beschikbaar in acht talen en in 36 markten. Eind 2010 moet de definitieve versie op de markt komen. Tot die tijd kunnen klanten en partners zich buigen over de bètaversie.

De definitieve versie van CRM Dynamics 2011 wordt leverbaar in veertig markten en 41 talen. Volgens de leverancier zijn belangrijke verbeteringen de grafische weergave van data, het beheer van doelen en resultaten en de directe weergave van die gegevens in dashboards.

De webversie integreert in Microsoft Sharepoint en Azure. De webversie moet de implementatietijd versnellen. De crm-software is opgebouwd volgens een rolgebaseerd ontwerp. Gebruikers hebben aan de hand van hun functie bepaalde gebruikersprofielen en rechten. Het gebruik van beeldelementen uit mailprogramma Outlook moet de gebruiksvriendelijkheid bevorderen.

Snelste groeier crm-markt

Microsoft nam in 2009 nog een vierde plek in op de wereldwijde markt voor crm- software. De leverancier eindigde volgens analist Gartner, dat keek naar het marktaandeel, achter SAP, Oracle en Salesforce. Microsoft is volgens die gegevens wel de snelste groeier (42,7 procent). Het softwarebedrijf hoopt die lijn met de keuze voor een webdienst door te zetten.

Online catalogus Microsoft-applicaties

Microsoft komt in september 2010 ook met een bèta van Microsoft Dynamics Marketplace. Dat is een online catalogus waarbij partners hun oplossingen op de markt kunnen brengen en distribueren. Volgens de leverancier zal de catalogus meer dan zevenhonderd applicaties en professionele services bevatten. Via  Microsoft Dynamics CRM kunnen gebruikers applicaties zoeken en downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-13T11:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.