Veritas koopt KVS voor mailarchivering

Dit artikel delen:

Veritas neemt softwareleverancier Kvault Software Limited (KVS) over voor 225 miljoen dollar in contanten. Het gekochte bedrijf produceert software voor mailarchivering.

Veritas lijft KVS in om zijn strategie voor ict-als-nutsmiddel verder uit te bouwen. De koper levert zelf backup-, herstel- en beheersoftware voor opslagsystemen. De aankoop voegt hier archivering van e-mail aan toe. Daarmee kan Veritas oplossingen bieden die tegemoet komen aan nieuwe wetgeving voor het bewaren en oproepbaar hebben van documenten, waaronder ook e-mail.
 
De koper benadrukt dat KVS, dat tweehonderd werknemers heeft, wereldwijd marktleider is met ruim 1,7 miljoen gelicentieerde gebruikers. Het had vorig jaar een omzet van 23 miljoen dollar. Onderzoeksbureau Gartner slaat KVS hoog aan, in zijn zogeheten Magische Kwadrant. Gartner voorspelt dat e-mailarchivering tot 2007 een totale groei van 57 procent doormaakt.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb eeb vraag: In het artikel wordt verwezen naar nieuwe wetgeving voor het bewaren en oproepbaar hebben van documenten.
Kunt u aangeven waar meer informatie te vinden is over deze wetgeving?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-31T15:56:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.