Cap neemt plukje ict ABN Amro over

Dit artikel delen:

Eind 2002 stootte ABN Amro de uitvoering van zijn verzekeringsproducten af naar Delta Lloyd. De automatisering ervan ligt inmiddels in handen van IBM, maar het laatste AS/400-plukje is aan Capgemini gegund.

Het betreft het applicatiebeheer van een aantal verkoopondersteunende systemen, ondermeer voor de makelaardij, die op een AS/400-platform draaien. "Dit deel was niet overgegaan naar Delta Lloyd. Omdat de continuïteit van de dienstverlening en de bijbehorende kennis toch verloren dreigden te gaan, heeft ABN Amro besloten om het werk aan Capgemini over te dragen. Drie medewerkers zijn overgestapt", zegt Robert Portengen van de ondernemingsraad.
 
De transactie staat geheel los van die met Delta Lloyd. ABN Amro besteedde eind 2002 de administratie en de automatisering van de verzekeringstak uit aan deze verzekeraar. Die sloot kortgeleden op zijn beurt een uitbestedingscontract met IBM. De tientallen ABN-automatiseerders die oorspronkelijk het werk deden, zijn gefaseerd op andere functies terecht gekomen binnen de it-divisie van de bank. Hun banen staan nu weer op de tocht vanwege de dreigende offshore-plannen van de bank. "We horen al een tijdje niets nieuws", zegt het or-lid. "Het is stilte voor de storm."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-06T10:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.