Peoplesoft zet hakken in het zand

Dit artikel delen:

Verminderde marktconcurrentie staat een overname van Peoplesoft door Oracle niet in de weg. Dat besloot rechter Vaughan Walker van de districtsrechtbank in San Francisco afgelopen vrijdag. Hij haalde daarmee de argumenten van het Amerikaanse ministerie van Justitie tégen een overname onderuit.

Hoewel deze uitspraak een belangrijk obstakel uit de weg ruimt, is die weg nog lang niet vrij. "Het betekent eigenlijk alleen dat ze weer zijn waar ze waren voordat de rechtszaak begon", aldus Gartner-analist Lee Geishecker tegen Computerworld. Obstakels die nog overwonnen moeten worden zijn onder meer het onderzoek van de Europese Commissie, het eventuele beroep van het ministerie van Justitie en, voorlopig het meest belangrijk, de 'gifpil' van Peoplesoft. Deze geeft klanten het recht tot vijf keer het aanschafbedrag van Peoplesoft-software terug te claimen in geval van overname door Oracle.
 
Onderminister van Justitie Hewitt Pate is teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank. "Wij denken dat de feiten en het bewijs in deze zaak ons standpunt ondersteunen dat met de overname de concurrentie drastisch afneemt in de markt voor hrm- en financiële software." Het ministerie heeft van de rechter tien dagen de tijd gekregen om in beroep te gaan. De Europese Commissie buigt zich vanaf 27 september over de zaak.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 17 september 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-16T13:06:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.