JP Morgan draait deal met IBM terug

Dit artikel delen:

Financiële instelling JPMorgan Chase haalt vierduizend werknemers terug die eind 2002 in een uitbestedingsovereenkomst naar IBM zijn overgegaan. Het contract, met een initiële looptijd van zeven jaar en een waarde van ruim vijf miljard dollar, wordt eind 2004 ontbonden.

JPMorgan nam onder de overeenkomst bepaalde technologieën af als diensten 'op afroep' ('on demand'), een concept dat door IBM hevig gepromoot wordt. Begin dit jaar nam de zakenbank branchegenoot Bank One over en werd de IBM-deal opnieuw onder de loep genomen. Bank One investeerde onlangs ruim een miljard dollar in nieuwe technologie, onder meer in een constructie met drie datacentra die de mogelijkheid hebben om toekomstige groei op te vangen.
 
"Er zijn grote technologie-investeringen gedaan bij Bank One, die kunnen worden ingezet", aldus Austin Adams, cio bij JPMorgan in The Wall Street Journal. De diensten van Big Blue zijn daardoor niet meer nodig.
 
IBM blijft overigens nog tot eind dit jaar onder de contractvoorwaarden werken en blijft een van JPMorgans grootste it-leveranciers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fijn dat er eindelijk een club is die onderkent dat het allemaal bepaald niet slim is om alles buiten de deur te doen. Buitengewoon leerzaam voor Rijkman Groenink van ABN AMRO lijkt mij en anders wel voor al die andere bedrijven die bezig zijn te gaan offshoren. Maar ja, Rijkman scoort als hij bepaalde besparingen realiseert en krijgt zijn premie in 2005. Voor de ABN AMRO is er zeker weten geen voordeel te behalen met het outsourcen, zeker niet op de manier zoals het initieel was aangekondigd, namelijk tamelijk volledig. Als ABN AMRO nu na enkele jaren merkt dat het outsourcen een hopeloos avontuur is, zou Rijkman er dan persoonlijk op aangesproken worden, net als nu bij enkele Ahold bestuurders het geval is? Hij is al van zoveel kanten gewaarschuwd dat als het achteraf verkeerd uitpakt, een mega-boete op zijn plaats is, alsmede een persoonlijke schadevergoeding voor alle gedupeerden.

Goed voorbeeld zou goed moeten doen volgen. We zijn ruim 10 jaar verder en veel banken sukkelen met de erfenis van verkeerd hobbyisme.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-23T13:05:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.