Microsoft levert CRM-pakket eerst online

Dit artikel delen:

Microsoft-directeur Steve Ballmer introduceert Microsoft Dynamics CRM 2011 Online. De webversie van het pakket voor klantrelatiebeheer wordt tegelijkertijd in veertig landen en 41 talen uitgebracht. De versie voor lokale installatie (on-premises) van het crm-pakket is pas vanaf 28 februari 2011 beschikbaar. De softwarereus introduceerde in september 2010 een betaversie van het crm-pakket. Ongeveer vierhonderd partners en 11.500 klanten gebruikten de proefversie van het crm-pakket.

Microsoft Dynamics CRM 2011 is opgebouwd volgens een rolgebaseerd ontwerp. Gebruikers hebben aan de hand van hun functie bepaalde gebruikersprofielen en rechten. Voorbeelden van rollen zijn: medewerker verkoop, marketing of klantenservice.

Microsoft CRM productdirecteur Bill Patterson claimt dat de nieuwe crm-software verbeterde functionaliteiten heeft voor de analyse van klantgegevens. De software integreert in Microsoft's systeem voor informatie-uitwisseling Sharepoint en besturingssysteem voor cloud computing Azure. Daarnaast moet de webversie de implementatietijd versnellen, aldus Patterson.

Om de gebruiksvriendelijkheid van de software te verbeteren zijn beeldelementen uit email-programma Outlook gebruikt.

Office 365

Het crm-pakket wordt op termijn toegevoegd aan Microsoft Office 365. Wanneer de crm-software wordt toegevoegd aan die bundeling van webversies van Microsoft's kantoorsoftware en email-programma's, is nog niet bekend.

Microsoft is gemeten naar de omzet de vierde grootste crm-leverancier. De leverancier biedt klanten die overstappen van de concurrerende leveranciers Oracle en Salesforce.com voor tweehonderd   dollar aan aanvullende diensten, zoals hulp bij datamigratie en het aanpassen van de crm-software voor bedrijfsspecifieke toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-17T17:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.