Elco Brinkman stapt op als voorzitter Nictiz

Het nationaal ict-instituut in de zorg (Nictiz) krijgt in maart 2011 waarschijnlijk een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Elco Brinkman houdt ermee rekening dat hij vanaf die maand fractieleider van het CDA in de Eerste Kamer wordt. Die functie is niet te combineren met het voorzitterschap bij Nictiz, liet hij begin januari weten tijdens een nieuwjaarsreceptie van het instituut. De organisatie is in gesprek met mogelijke opvolgers, vertelt een woordvoerder.

Zodra Brinkman als fractieleider is geïnstalleerd in de Eerste Kamer, doet hij afstand van zijn voorzitterschap bij Nictiz. De Eerste Kamer wordt indirect gekozen naar aanleiding van de verkiezingen van de Provinciale Staten op 2 maart 2011.

Aandacht

Volgens de woordvoerder is Brinkman er tijdens zijn voorzitterschap in geslaagd het thema ict in de zorg onder de aandacht van de politiek te brengen.

Nictiz is opgericht in 2002 en had sindsdien Brinkman als onafhankelijk voorzitter. In 2003 sprak Computable met Brinkman over de missie van Nictiz en het gebruik van informatietechnologie in de gezondheidszorg. De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van Gert-Jan van Boven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-19T10:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.