115 miljoen dollar voor L&H-investeerders

Dit artikel delen:

Accountantskantoor KPMG gaat de voormalige aandeelhouders van Lernout & Hauspie 115 miljoen dollar (93,5 miljoen euro) betalen. Het gaat wel om beleggers die hun aandelen hebben gekocht via de Nasdaq-beurs in de VS, en niet via de Europese beurs Easdaq. Dat betekent dat er heel wat Europese beleggers in de kou staan.

Dit besluit werd genomen in het kader van de gezamenlijke juridische procedure van voormalige aandeelhouders in de Verenigde Staten. De regeling die Kpmg Bedrijfsrevisoren België en de Amerikaanse tak Kpmg LLP gisteren bekendmaakten, is de op één na grootste uitkering ooit van het accountantskantoor, en de op twee na grootste schikking in de geschiedenis van het accountantsberoep.
 
Alle beleggers die tussen 28 april 1998 en 8 november 2000 (de dag dat L&H een gerechtelijk akkoord aanvroeg) aandelen hebben gekocht op Nasdaq en op die belegging verlies hebben geleden, mogen hun claim indienen. De Amerikaanse rechtbank moet de minnelijke schikking die Kpmg voorstelt, nog wel bekrachtigen. Dat zou volgens Jeffrey Block, partner bij Berman DeValerio, ten vroegste eind december kunnen gebeuren. Vervolgens komt er een notificatie en moeten alle aandeelhouders aantonen dat ze in de betrokken periode aandelen L&H hadden en schade hebben geleden. Het zou negen maanden kunnen duren vooraleer beleggers effectief geld op hun rekening krijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe dien ik de claim in ?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-11T13:48:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.