Peoplesoft vindt bod Oracle nog steeds te laag

De 24 dollar die Oracle nu per aandeel Peoplesoft biedt is voor het management van de met overname bedreigde partij nog steeds te laag. Oracle-topman Ellison heeft echter al direct laten weten dat dit het 'absolute maximum' is.

"Als we nog meer moeten betalen, kunnen we wel betere manieren verzinnen om ons geld te besteden", aldus Oracle-topman Larry Ellison. Met het verhoogde bod komt de totale overnameprijs op zo'n 9,2 miljard dollar, meldt Webwereld.
 
Met het ontslag van Peoplesoft-bestuursvoorzitter Craig Conway begin oktober leek het belangrijkste obstakel van een overname door Oracle uit de weg te zijn geruimd. Als Oracle de 'juiste prijs' biedt, staat weinig een overname nog in de weg, zo verklaart Steven Goldby, lid van de raad van bestuur van Peoplesoft.
 
Het verbeterde bod is voor het bestuur van Peoplesoft nog niet genoeg. Het wijst erop dat Oracle in februari nog 26 dollar per aandeel bood. Voor Oracle is het vernieuwde bod echter de limiet. Het dreigt zijn bod in te trekken als op 19 november nog niet de meerderheid van de aandelen Peoplesoft zijn

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T12:12:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.