Software AG lanceert nieuw rapporteringsplatform

Dit artikel delen:

De Duitse bedrijfssoftwareleverancier Software AG heeft een platform ontwikkeld waarmee ondernemingen rapporten kunnen opmaken voor intern of extern gebruik.

Voor de ontwikkeling van het platform baseerde Software AG zich op internettechnologie en op de open technologiestandaard Xbrl (eXtensible Business Reporting Language). Software AG zal een testversie van zijn Digital Reporting Platform (DRP) voorstellen tijdens de 10de Internationale Xbrl-Conferentie, die van 15 tot 19 november plaatsvindt in Brussel.
"DRP is de eerste oplossing die erin slaagt om de complexiteit van de Xbrl-standaard te verbergen", stelt Peter Stamps, verantwoordelijke van de Xbrl-afdeling bij Software AG. "Wij voeren momenteel gesprekken met grote systeemintegrators die ons Digital Reporting Platform willen gebruiken om Xbrl-systemen voor hun klanten te creëren, zodat zij zich kunnen concentreren op de zakelijke aspecten van Xbrl-implementaties."
 
Volgens Software AG kunnen bedrijven door het gebruik van de Xbrl-standaard tijd en kosten besparen, doordat ze de gegevens uit rapporten in verschillende elektronische formaten (Word, pdf, tekst, fax, et cetera) niet telkens opnieuw handmatig moeten invoeren. Daardoor vermindert bovendien de kans op menselijke fouten en verbetert de kwaliteit van de informatie. Het gebruik van de Xbrl-standaard zorgt op die manier voor een meer uniforme rapportering, zodat informatie makkelijker vergelijkbaar wordt en een snellere analyse mogelijk is, aldus Software AG.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-15T15:36:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.