Savvysoft verwacht strijd om productnaam Turbo Excel

Dit artikel delen:

De Amerikaanse ontwikkelaar van financiële software Savvysoft verwacht problemen om de naam Turbo Excel nu Microsoft na negentien jaar officieel de naam Excel wil deponeren. "Wij gaan zonodig de strijd aan", zegt oprichter Rick Tanenbaum vastberaden.

Tanenbaum vindt het laakbaar dat Microsoft pas na negentien jaar zijn recht wil doen gelden door officieel de handelsnaam Excel aan te vragen. "Microsoft heeft de naam nooit gedeponeerd. Op de eigen sites wordt alleen het logo van Excel als geregistreerd opgevoerd. Bij de lijst van geregistreerde handelsmerken ontbreekt die van Excel. Er zijn honderden firma's die producten op de markt brengen waarin deze naam voorkomt en van tientallen biedt Microsoft via internet zelf producten aan."
 
"Naar de reden waarom ze juist Savvysoft verwijten onrechtmatig de naam Excel voor een product te gebruiken kan ik alleen maar gissen", vervolgt Tanenbaum zijn verweer. "Turbo Excel maakt Excel spreadsheets aanmerkelijk sneller, wel driehonderd keer. Daarnaast beveiligd en beschermt het persoonlijke spreadsheet-methodologieën en biedt het de mogelijkheid om deze over te brengen naar onder ander besturingssystemen draaiende computers, waaronder Linux.. Turbo Excel kan namelijk Excel modellen converteren naar C++, waardoor het onder ander dan Windows besturingssystemen kan functioneren."
 
"We hebben de keuze tussen de strijd aangaan met Microsoft of een ander naam voor ons product te kiezen. Voor het eerste heb je zeker een half miljoen dollar nodig. Een andere naam kiezen kost je minimaal een ton voor nieuwe advertentiecampagnes en dergelijke. Daarnaast weet je niet of dit positief effect heeft op je naamsherkenning. Op dit moment weten we nog niet wat we gaan doen. Wat we wel weten is dat Microsoft je stimuleert om producten voor hun platform te bouwen, maar als je daarmee succesvol bent, slepen ze je voor het gerecht."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-19T12:13:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.