Oracle introduceert Business Intelligence 10g

Dit artikel delen:

Oracle president Charles Phillips mocht in San Francisco voor een publiek van 25.000 aanwezigen Oracle Open World inzetten. De eerste dag bracht onder meer de introductie van Oracle's Business Intelligence 10g product.

Oracle Open World tekende voor nog een andere premiere, want voor het eerst is de toepassingsgerichte Apps World geïntegreerd in Oracle World, het traditionele technologie-event. Hiertoe is besloten om de opkomst van wat Oracle omschrijft als 'information age' applicaties te benadrukken. Toepassingen die informatie in (haast) reële tijd op consistente wijze en compleet 'afleveren' bij gebruikers de betrokkenen, waar en wanneer deze laatsten dat wensen.
 
Twee andere thema's zijn 'data hubs' voor het samenbrengen van data uit 'legaat'-toepassingen en de nieuwe ontwikkelingen inzake Oracle's 'grid'-technologie.
 
De belangrijkste aankondiging van de eerste dag betrof Oracle's Business Intelligence 10g. Oracle biedt hiermee een 'stand alone' product bovenop een 10g database die zowel de transactiegegevens als Olap/analysefaciliteiten bevat. Oracle's nieuwste omvat onderdelen als Discoverer (query en rapporteringsfuncties, inclusief een 'dashboard'), een spreadsheet add-in voor Microsoft Excel, een datawarehouse builder en een tool voor het ontwikkelen van eigen bi-toepassingen. Business Intelligence 10g komt beschikbaar in het eerste kwartaal van 2005.
 
Ook in E-Business Suite 11i.10 beschikken gebruikers nu met 'Daily business intelligence' over een hele rits van pre-gedefinieerde 'bi'-rapporteringsmogelijkheden.
 
Op de eerste dag hield ook HP's Carly Fiorina een 'keynote'-presentatie, waarin de nauwe samenwerking tussen haar bedrijf en Oracle werd benadrukt, ook inzake ontwikkeling van producten. Zo gaan beide bedrijven in Noord Amerika voor 'resellers' een pakket aanbieden met de E-Business Suite Special edition (voor mkb's tot vijftig gebruikers) en Proliant systemen. Phillips benadrukt overigens dat Oracle's belangstelling voor het mkb niet nieuw is, maar "na de toepassingen kunnen we nu ook de onderliggende technologie in een pakket en makkelijk in het gebruik aanbieden."
 
Anderzijds neemt HP - evenals Sun - niet deel aan het door Oracle aangekondigde 'Architecture of the Future' initiatief. Dat beoogt een informatieronde langs veertig steden wereldwijd waaraan naast Oracle ook Dell, Intel, Novell en Redhat (de twee laatsten als Linux partners) zullen deelnemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-07T15:03:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.