Brilliant Hotelsoftware wint exportprijs Utrecht

Dit artikel delen:

Brilliant Hotelsoftware uit Veenendaal heeft de Export Connection Award gewonnen. De prijs is bedoeld voor een bedrijf uit de provincie Utrecht dat kan aantonen succesvol te zijn in het exporteren van diensten en producten op het terrein van ict en multimedia. Aan de prijs is een geldbedrag van drieduizend euro verbonden.

Het is de eerste keer dat de Export Connection Award is uitgereikt. Er waren zo'n twintig inschrijvingen. Initiatiefnemer is de Kamer van Koophandel in Gooi- en Eemland. Die merkt dat er vanuit de streek Amersfoort-Utrecht - de tweede ict-regio van Nederland - te weinig producten en diensten hun weg over de grens vinden. Via een wedstrijd, waarmee succesvolle exporteurs zich kunnen profileren, wil de kamer laten zien dat internationale verkoop loont.

Winnaar Brilliant Hotelsoftware levert software voor hotels. Inmiddels werken er wereldwijd 1800 hotels mee, waaronder de ketens Cendant Group (Ramada Hotels) en Holiday Inn. Ook voor hotels met minder dan vijftig kamers is er een toepassing beschikbaar. De Veenendaalse firma wil de komende jaren doordringen tot de top drie van hotelsoftwareleveranciers.

De jury toont zich onder de indruk van het praktijkgericht personeelsbeleid van Brilliant Hotelsoftware. Hierbij neemt het bedrijf mensen met kennis van het hotelvak aan om ze daarna in de ict op te leiden. Volgens de jury is dit essentieel voor een succesvolle verkoop en ondersteuning. Ook het uitgangspunt om eerst voorkeursleverancier te willen worden van één hotel, om daarna de software uit te rollen naar zusterhotels, is als een sterk punt beoordeeld. Bovendien heeft de jury de indruk gekregen dat Brilliant Hotelsoftware een verstandig financieel beleid voert: de onderneming heeft geen enkel vreemd vermogen, is winstgevend en heeft een vermogende positie opgebouwd.

De exportprijs is tot stand gekomen met EU-subsidie. Volgend jaar volgt nog een uitreiking. Een evaluatie moet uitwijzen of er daarna nog een vervolg komt. De prijs is een van de activiteiten van het platform Export Connection, ter ondersteuning van ondernemers met grensoverschrijdende ambities. De Kamer van Koophandel in Gooi- en Eemland richtte dit met EU-subsidie op, in samenwerking met de partijen Syntens, Fenit, Oppo-Mmbo, Skillcity, EVD en de Nederlandse Exportcombinatie NEC.
 
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goh, leuk zeg.... "een verstandig financieel beleid..."
En weet Computable ook dat de vorige holding (Citadel Hospitality Automation in Veenendaal) in surceance zit?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-23T14:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.