Apple werkt aan nieuw kantoorpakket

Dit artikel delen:

Apple zou volgens rondgaande geruchten op de aanstaande Macworld-beurs een nieuw pakket kantoorapplicaties onthullen. Dit zou dan het vijf jaar oude Apple Works, oorspronkelijk van Claris, vervangen.

Het nieuwe pakket, ontwikkeld onder de codenaam Sugar, wordt hoogstwaarschijnlijk als iWork op de markt gebracht en is voorzien van het jaartal 05. De software omvat een nieuwe versie van presentatiepakket Keynote en nieuwe applicaties, waaronder een tekenprogramma en een tekstapplicatie genaamd Pages. Laatstgenoemde zou in ieder geval voor tekstverwerking dienen, maar mogelijk ook spreadsheet-functionaliteit bieden. Eerder waren er al geruchten dat Apple onder de naam Document aan een tekstverwerker zou werken.
 
De Macintosh-producent is voor kantoorapplicaties sinds een jaar of zeven grotendeels afhankelijk van voormalig aartsrivaal Microsoft. Die investeerde in 1997 honderdvijftig miljoen dollar in het toen noodlijdende Apple en beloofde daarbij zijn kantoorpakket Office te blijven ontwikkelen voor het Mac-platform.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-04T13:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.