Adobe komt met Acrobat 7 en reader voor Linux

Dit artikel delen:

Adobe Systems lanceert versie 7 van zijn bekende Acrobat-software, voor het creëren van pdf-bestanden. Er is ook een bètaversie van Adobe Reader voor Linux.

Acrobat 7.0 bestaat in een standaard-uitgave, die 299 dollar kost, en in een 'Professional'-versie, waaraan een prijskaartje van 449 dollar hangt. Verder heeft de onderneming de naam van de gratis Acrobat Reader gewijzigd in 'Adobe Reader'. Volgens Adobe gaat het laden van pdf's in een web browser met de nieuwe reader veel sneller - binnen één tot twee seconden. Goed nieuws voor de Linux-aanhangers is de bètaversie van Adobe Reader 7 voor het Linux-besturingssysteem. Versie 5 van Acrobat Reader bestond ook voor Linux, maar voor versie 6 was die er niet.
 
Nieuw in de versie 7 van Acrobat Professional is de mogelijkheid om commentaar toe te voegen en wijzigingen door te voeren in pdf-bestanden, als de maker van de pdf dat toestaat. Op die manier moeten pdf's beter geschikt worden voor het uitwisselen van elektronische documenten zoals bestelbonnen.
 
Acrobat 7 Professional bevat ook extra mogelijkheden voor de publicatie van technische documenten, zoals plannen of ontwerpen van ingenieurs.
Tegelijk met de nieuwe Acrobat-software heeft de ontwikkelaar ook zijn 'LiveCycle Policy Server software' gelanceerd. Daarmee kunnen organisaties bepalen welke gebruikers pdf-bestanden mogen lezen, wijzigen, afdrukken, bewaren of e-mailen. Policy Server kost 50.000 dollar en kan draaien op Windows, Red Hat Linux, IBM AIX en Sun Solaris. Ondersteuning voor Novells Suse Linux en voor HP-UX wordt nog toegevoegd in de eerste helft van dit jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-06T13:40:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.